Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Alcover Alcover
muntanyes de Prades
vall del Glorieta i del Micanyo
 
 
Presentació
 
Situació i accessos
 
Itineraris i rutes
Alcover-Muntanyes de Prades. La vall del riu Glorieta.
 
Dues valls per descobrir
Espai natural
Construccions i edificis
Patrimoni paleontològic
 
Consells i normes de protecció
Fem que el bosc no es cremi
Senderistes
Circular amb bicicleta per la muntanya i el camp
Pràctica de l'escalada
menjar al bosc i a l'aire lliure
Els voluntaris forestals t'informen
 

 
  
Itineraris i rutes

  Alcover-Muntanyes de Prades. La vall del riu Glorieta.
:: TRAM 1: ERMITA DEL REMEI - MAS DE MONT-RAVÀ
:: TRAM 2: MAS DE MONT-RAVÀ - MAS DE VILELLA
:: TRAM 3: MAS DE PAUET - LES VIRTUTS
:: TRAM 4: LES VIRTUTS - FONTS DEL GLORIETA
:: TRAM 5: FONTS DEL GLORIETA - NIU DE L'ÀLIGA
:: TRAM 6: NIU DE L'ÀLIGA - ERMITA DEL REMEI

  TRAM 2: MAS DE MONT-RAVÀ - MAS DE VILELLA
 RECOMANACIONS
 aneu ben calçats

 DIFICULTAT DEL TRAM  
 baixa

 
PUNT 8
El mas de Mont-ravà, edificació del s.XII,  està situat entre el riu Glorieta i el Micanyo. A la part més enlairada del mas hi ha les restes d’una torre de defensa bastida probablement pels àrabs. L’entorn humit de la zona es molt diferent de la resta del territori. Pel camí que s’enfila suaument, veiem el riu Micanyo a l’esquerra. 

 
PUNT 9
El camí s’enfila cap a la muntanya. Caminant, a l’esquerra trobem un camí (cadena) i continuem per la dreta fins la propera bifurcació a l’esquerra on seguim el camí de la dreta que s’enfila fent ziga-zaga. Estem en una zona de terreny pissarrós, sec i cobert d’alzines.

 
PUNT 10
A partir del revolt, el camí puja suaument fins al mas de Vilella. A l’esquerra del camí hi ha xiprers alts. A la dreta hi ha una esplanada des on es veu la vall del Glorieta.

 
PUNT 11
Ens trobem en una part solana. La vegetació canvia: pinedes esclarissades amb plantes molt diverses barrejades. Continuem pel camí i podem trobar parts més obagues on hi ha rastres de mamífers que viuen al bosc: excrements petits i foscos de fagina que marca territori i les destrosses que el teixó fa als troncs dels arbres morts on hi busca larves.

 
PUNT 12
A l’esquerra hi ha el camí del mas de Rafalet. Quan arribem a l’alçada del mas, aquest ens queda a l’esquerra sota el camí. És una zona plena de marges de pedra seca i feixes amb ametllers i olivers. Passat el mas torna a aparèixer la pineda de pi blanc. Hem passat per zones de pissarra i pedra calcària.

 
PUNT 13
Desprès de mas, ens trobem en una zona d’alzinar poc dens i a mesura que avancem el terreny adopta el to vermellós típic d’aquestes muntanyes (gresos i conglomerats de l’era secundària).

 
PUNT 14
Zona de vegetació densa (alzines i roures) amb abundants restes de mamífers: petjades de senglar i excrements de fagina.

 
PUNT 15
Ara el camí està envoltat de conreus. Els ametllers de l’esquerra assenyalen l’arribada al mas de Vilella. Estem en una zona calcària i amb vegetació esclarissada. Abunden també les atzavares. Si mirem enrere es veu la vall del Micanyo amb el mas de Mont-ravà al fons i més enllà, Valls.

 
PUNT 16
Arribem davant del mas de Vilella. Mas habitat. Pugem pel camí de la dreta abans d’arribar al mas i seguim el senderó que ens porta al mas de Pauet. Passarem pel costat d’una bassa i tot seguit, pujarem les escales petites de pedra que duen al mas. Vorejarem el mas de Pauet per la dreta fins a trobar el camí que porta cap al coll de muntanya davant nostre. 
Informació d'interès
On menjar
Allotjament
Zones de pícnic i lleure
Enllaços
 
mas de Forès
Instal·lacions de la finca en imatges
Taller d'Ocupació
 
Activitats
AGENDA
BTT
Escalada
Senderisme
Educació ambiental
 
Publicacions
Itineraris
Mapes
Recull de premsa
 
Serveis
Enviar un missatge
Cerca al web
 

  Patrocinadors Patronat de Turisme de la Costa Daurada La Ruta del Cister Consell Comarcal de l'Alt Camp