Dissabte, 18 de Novembre de 2017
Alcover Alcover
Alt Camp
Muntanyes de Prades
 
 
Ajuntament
 
Organismes
 
Equipaments
 
Educació
 
Promoció econňmica
 
Hisenda i Governació
 
Joventut
 
Sanitat i Serveis Socials
 
Serveis Municipals
 
Arxiu Municipal
 

 
  
activitats

  Oci i cultura
:: CINECLUB
:: Vols viatjar i no saps on?
:: Any Isern (2006)
:: nits a la fresca

  Any Isern (2006)
:: Presentació
:: Activitats
:: Centre d'Estudis Alcoverencs

  Centre d'Estudis Alcoverencs
El Centre d’Estudis Alcoverencs (CEA) des dels seus inicis (1977), ha dedicat part de la seva tasca a la vida i obra del poeta alcoverenc Antoni Isern. A l’any 1983 el CEA va editar dos butlletins sobre el poeta i a l’any següent, un llibre. Actualment, el CEA, conjuntament amb algunes entitats i organitzacions locals, celebra el centenari de la mort del poeta.

El butlletí 22 “Anton Isern” dedicat monogràficament al poeta, contenia, entre altres, el treball de recerca “L’Isern, record i oblit’’de Joan Cavallé, “L’Anton Isern, el poeta camperol” de Magí Sunyer i “Impressions d’una lectura de l’Anton Isern” de Fermí Roig. En el butlletí 23 “La població d’Alcover (1700-1725)” es va incloure l’article “el Raval del Carme i la làpida de l’Anton Isern” d’Andreu Barberà, dedicant així un espai a la vida d’Antoni Isern, ja que en el butlletí anterior només s’havia parlat a partir de la seva mort.

El llibre Anton Isern – Obra literària, edició i cura de Joan Cavallé i Magí Sunyer, no és una publicació de l’obra complerta del poeta ni una simple antologia. El llibre està estructurat bàsicament en tres parts. La primera consta d’obres sobre la vida, personalitat i obra de l’autor. La segona conté l’obra original de l’Isern (2 llibres i 100 composicions). Finalment, la tercera engloba un recull de textos sobre ell escrits per autors coetanis.

Actualment el CEA commemora el centenari de la mort del poeta tot organitzant diversos actes adreçats a reconèixer la tasca del poeta i apropar-lo als alcoverencs i alcoverenques. Amb l’any Isern el CEA vol també homanetjar al poeta alcoverenc.
 
Turisme
 
el poble
 
Festes
 
Esports
 
Ŕrea de Premsa i Comunicació
 
entitats i grups locals
 
activitats
 
informació d'interčs
 
Descŕrregues
 
SERVEIS
fotografies
enquestes
contacte
cerca al web
 

  Patrocinadors Patronat de Turisme de la Costa Daurada La Ruta del Cister Consell Comarcal de l'Alt Camp